26

apr

2014

Papa-drang

Mijn broer en zijn vriendin zijn in blijde verwachting van nieuw leven. Over een paar weken is het eindelijk zover: dan kruipt erop deze aarde een stoer jongetje of een schattig meisje rond. Omdat dit mijn eerste neefje of nichtje wordt, kan ik niet wachten! Straks kan ik er fijn mee spelen, knuffelen en ben ik een trotse oom.

Als ik hieraan denk, word ik een beetje jaloers. Ik wil (ooit) ook papa zijn! Dan kom ik van mijn werk thuis, geef ik mijn man een kus, loop ik naar mijn kleine jongen of meisje toe en vraag ik hoe zijn of haar dag op school was. Ik wil niet wachten, ik wil dat nu al. Maar laten we even realistisch blijven, ik ben een 17-jarige single homo. Dat zit er dus voor de komende, pak ‘m beet, acht jaar nog even niet in.

Toch vraag ik me soms af hoe zou het tegen die tijd zou gaan als ik écht kinderen zou willen. Adopteren vind ik een heel mooi concept, maar ik zou kinderen van mezelf willen. Niet van anderen, ook al is dat dan wel een klein beetje egoïstisch. Ook wil ik een kind dat de genen van ons beiden heeft. Maar wiens zaad gebruik je? Of maak je er een lastige wiskundige formule van?

Mijn zaad + eitje van zijn zus + aparte draagmoeder = de Wonderbaby.

Misschien maakt het me als het zover is niet meer uit en zal ik gelukkig zijn met welk kind dan ook. Het zijn ook nog allemaal zorgen voor later en ik hoef er nog niet realistisch over na te denken, hoe graag ik dat soms ook zou willen. Eerst maar eens een leuke vriend, die ik ontmoet in een boekwinkel terwijl we tegelijkertijd naar het zelfde boek reiken. Onze vingers raken elkaar per ongeluk aan en de vlam slaat over. Als hij maar wel kinderen wil…

‘I feel sure that unborn babies pick their parents.’

Baby feet 2

Share this:

About Author

Wallflower

Hjalmar. 18. Wallflower. Enthousiast. Leergierig. Schrijver. “Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.”

 


3 Responses

 • Alexandra

  Ik snap je gevoel hoor (ook al ben ik hetero)! Het lijkt me heel lastig om te moeten bedenken hoe je dan kinderen wilt nemen enzo! Maar geloof me, het komt wel goed hoor! :)

  xx

  • Wallflower

   Hoi Alexandra,

   Bedankt voor je reactie. Het blijft een lastig iets, maar gelukkig komen zulke dingen wanneer het tijd is! Komt altijd een oplossing voor. :)

   Love always.

 • irene

  leuk geschreven! logisch dat je hier overna denkt!

  liefs irene

  http://www.madebyirenelouise.blogspot.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>