14

sep

2014

Meningen door Social Media

Social Media

Wij leven in een wereld waar we steeds makkelijker aan informatie kunnen komen, al lijkt het of steeds minder mensen dit daadwerkelijk doen. Meningen worden gevormd over artikelen die half worden gelezen. Mensen laten zich beïnvloeden door de meningen van anderen op social media. Zo vormen zij een mening over een onderwerp waar ze waarschijnlijk niet zo veel van af weten.

Het lijkt tegenwoordig of mensen van je verwachten dat je overal wel iets van af weet, omdat je zó makkelijk aan de informatie kan komen. Maar dat betekent niet, dat je ook daadwerkelijk van alles wat af weet. Het lijkt alsof je soms geforceerd wordt een mening te hebben. Natuurlijk probeer je die te geven, misschien om er bij te horen of om je intelligentie te laten blijken. Maar eigenlijk is dit helemaal niet nodig.

Ik merk van mijzelf ook dat ik dit weleens doe, mijn mening geven terwijl die misschien niet helemaal klopt of eerlijk is. Ik werk in een boekwinkel en merk dat ik ook weleens een mening geef over een boek, zonder dat ik het gelezen heb. Ik baseer mijn mening op een recensie die ik heb gelezen of iets dat ik van iemand anders heb gehoord. Natuurlijk is mijn mening dan voor de klant niet helemaal eerlijk.

Maar ook op mijn blog merk ik weleens bij een enkele reactie dat stukken niet volledig worden gelezen. De mening die wordt gegeven is niet relevant voor het artikel en laat zien dat het artikel maar half gelezen is. Maar als dat bij mijn blog gebeurt, dan gebeurt dat toch op meer plekken?

Ik vind best dat je mag zeggen “Sorry, daar weet ik niet zoveel vanaf, daar kan ik niet zo goed een mening over vormen.” Je hoeft niet altijd een mening over iets te hebben waar je niet zoveel vanaf weet. Je eigen mening is veel meer waard, dan een mening gevormd uit de mening van anderen.

Share this:

About Author

Wallflower

Hjalmar. 18. Wallflower. Enthousiast. Leergierig. Schrijver. “Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.”

 


4 Responses

 • Tessa

  I love the way you write. Mijn complimenten.

 • Ellis

  Agreed!

 • Pim

  “Ik baseer mijn mening op een recensie die ik heb gelezen of iets dat ik van iemand anders heb gehoord.”

  Dat is zo herkenbaar bij mij, en ik denk bij zo veel andere!

 • Floris

  Helemaal waar, dit doet volgens mij iedereen tegenwoordig. Jammer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>