18

jul

2014

Ik schrijf, dus ik leef.

Toen mijn moeder een tijdje terug wat kasten aan het opruimen was, vond ze een dvd waar op het hoesje stond geschreven: ‘Naar de toekomst.’ Ze vroeg mij of ik wist wat dit was en of het anders weggegooid kon worden. Ik greep het hoesje enthousiast uit haar handen en zei: ‘Dit moet je zien, ik pak nu mijn laptop!’ Op de dvd stond een filmpje dat ik ooit in groep zeven heb gemaakt met wat klasgenoten. Het ging over een jongen die door middel van een website zichzelf en zijn twee zusjes naar de toekomst stuurden. Daar zagen zij hoe hun leven in de toekomst zou zijn. Het meest opvallende vond ik, dat ik er zelf niet in voor kwam. Ik filmde en regisseerde alles, bovendien bedacht ik daarnaast ook nog het verhaal. Maar echt in beeld was ik dan weer niet.

Mijn moeder vond tijdens het opruimen nog meer dingen van mij. Ik dacht altijd dat schrijven iets is waar ik pas sinds een paar jaar mee bezig ben. Wat mijn moeder vond, bewees het tegendeel. In de kasten met spullen uit mijn jeugd vond zij schriften en gebundelde blaadjes. Daar stonden verhalen, korte stripverhalen en werkstukken in. Dit liet mij zien dat ik altijd bezig ben geweest met opschrijven van mijn verhalen. Ik vond het heerlijk om alles te beschrijven en te ontsnappen naar mijn eigen wereldje. Een wereld waar alles kon.

De jonge-ik, kan ik me herinneren als een jongen die acteur wilde worden, in de spotlight staan. Niet iemand die graag wilde schrijven. Maar misschien was het wel meer de creatieve uitweg die ik zocht, dat ik dacht dat dat alleen maar kon als ik ook daadwerkelijk op zou treden. Nu hou ik mezelf liever een beetje op de achtergrond, de spotlight laat ik voor de mensen die dat wel willen.

tumblr_n8pv3ue1CJ1s5vxplo1_500

Share this:

About Author

Wallflower

Hjalmar. 18. Wallflower. Enthousiast. Leergierig. Schrijver. “Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.”

 


2 Responses

 • albert

  Leuke verhalen en fris geschreven ook. Ik ga wel eens naar de Bloemenbar in Amsterdam, waar jonge schrijvers hun verhalen voorlezen, je zou eens kontakt met ze moeten opnemen om te kijken of je je schrijfkunsten aan een groter publiek kan voor dragen

  • Wallflower

   Beste Albert,

   Bedankt voor de tip, dat ga ik zeker onthouden.
   Zou heel bijzonder zijn om live reacties van mensen te zien.

   Hjalmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>