22

okt

2014

Ik heb een knipperlichtrelatie!

Ik moet wat bekennen. Ik heb gelogen. Ik heb een knipperlichtrelatie. Een knipperlichtrelatie waar ik niet gelukkig van word, waar ik geen voldoening uit haal. Telkens probeer ik het weer en elke keer eindigt het hetzelfde. Ik schaam me er weleens voor. Deze knipperlichtrelatie heb ik niet met een jongen, oh nee… Deze relatie heb ik met een app: Grindr.

Als in de kast zittende, zestienjarige jongen zocht ik lotgenoten, andere jongeren om mee te praten. Ik was er voor mezelf over uit dat ik op jongens viel en zocht mensen om mee te praten. Ik was er van overtuigd dat ik uit de kast zou komen zodra ik verliefd zou zijn en ging er door middel van Grindr ook naar op zoek. Gelukkig heb ik nooit zo lang gewacht. Grindr is een app voor homomannen van boven de achttien, hier kan je zien wie er bij jou in de buurt is en kan je een gesprek beginnen. Ik maakte daarom een profiel aan waar ik onherkenbaar op een foto stond en zei dat ik achttien was. Voor mensen van mijn eigen leeftijd zat ik daar volkomen verkeerd. Je kan zeggen dat ik nogal naïef was.

Nu ik bijna achttien ben (en dus bijna legaal op Grindr zit), heb ik de app al meerdere malen van mijn telefoon verwijderd en daarna weer geïnstalleerd. Tussen alle ontblote bovenlichamen en vulgaire types hoop ik toch elke keer weer de liefde van mijn leven tegen te komen. Maar telkens stellen de types op Grindr mij weer teleur. De mannen op Grindr zijn vaak alleen maar uit op seks. Dat vragen ze dan zogenaamd heel subtiel: ‘Top of Bottom?’

Wanneer ik een raar berichtje van iemand krijg probeer ik daar zo komisch mogelijk op te reageren. Het is een soort sport geworden met vrienden om elkaar screenshots te sturen van de meest hilarische conversaties. Leedvermaak kan soms best wel heerlijk zijn.

Ik kan me nog herinneren dat ik, toen ik 16 was, een gesprek had met een jongen van in de twintig uit Engeland. Hij was op vakantie in Nederland en zocht (denk ik) een goed gesprek. Ik had een gesprek met hem over mijn leven als zestienjarige, dat ik nog niet uit de kast was en ik graag ouder wilde zijn. Hij zei tegen mij: “You’ll be bloody gorgeous when you’re 18.” Dat ene zinnetje is mij altijd bijgebleven en spookt nog af en toe in mijn hoofd rond. Het gaf mij in die tijd het gevoel dat het beter, leuker en mooier zou worden. En om eerlijk te zijn werd het dat ook. Grindr mag dan vaak wel ranzig en vulgair zijn, ik heb er ook best wel goede gesprekken gehad en leuke mensen leren kennen. Al was het niet gebruikelijk…

Knipperlichtrelatie

Share this:

About Author

Wallflower

Hjalmar. 18. Wallflower. Enthousiast. Leergierig. Schrijver. “Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.”

 


5 Responses

 • Bas

  Haha, heel herkenbaar! Alleen ik heb nooit iemand gevonden om ”echt” over mijn homoseksualiteit te praten. Ik ben 17 jaar en nog steeds in de kast.
  Bedankt voor al je posts. Het geeft mij het gevoel dat ik niet de enige ben.

 • albert

  Hjallmar weer een leuk verhaal, ik vind het bewonderenswaardig hoe jij je gevoelens als teenager, want dat ben je toch, aan het net toevertrouwd. Jij hebt helemaal geen Grinder nodig, jij moet het lef hebben om de jongens die je leuk vindt te versieren, aan te spreken en misschien stapje voor stapje te leren kennen. En dan daarbij, met jouw leeftijd moet je genieten, hapjes proeven, die leuke gast loopt wel ergens rond. Succes met schrijven

 • Ellis

  Wat een leuk stukje!

 • Max

  Leuk om te lezen, herkenbaar! En ze komen echt wel naar jou toe ;-)

 • Julian Hooikaas

  Ik herken je! 7 jaar geleden ik was een jochie van 8 à 9 jaar. Ontdekte ik dat ik op jongens viel… allemaal heel leuk en aardig maar goed op je 9e jaar ben je niet bezig met een relatie, ook ik ken de relatie met Grindr tegenwoordig. Ben nog maar 16 en niet bepaald moeders mooiste alleen toch heb ik die app, zoals je al zei je gooit hem er steeds weer af en zet hem er later op! Ik vind je enorm mooi kunnen schrijven en hoop dat je hier ook iets mee wil gaan doen want je bent er erg goed in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>