12

sep

2014

I wanna be a housewife

Help! De afgelopen periode heb ik het verlangen gekregen om een huisvrouw te zijn! Het is toch wel een beetje vreemd dat ik, een jongen van bijna 18 jaar, in een ouderwets rolpatroon wil vallen. Soms snap ik mezelf ook nog niet helemaal. Waarom wil ik dit toch zo graag?

‘I wanna be a housewife
What’s so wrong with that
I wanna be a housewife, yeah
And that’s just where I’m at’

Zo klonk het regelmatig uit mijn slaapkamer het jaar voordat ik uit de kast kwam. Ik had de zanger Jay Brannan ontdekt. Hij zong prachtige muziek die mij raakte. Het nummer dat mij het meest deed was ‘Housewife’. Hij zingt dit nummer op een subtiele manier, of het de normaalste zaak van de wereld is. En eigenlijk is het dat ook. Dit nummer liet mij zien, dat ik ook gewoon normaal was. Ik was dan misschien wel anders dan anderen, maar daarom was ik niet minderwaardig.

Het lijkt mij heerlijk om een huisvrouw te zijn. Okay, het wassen, strijken, koken en opruimen trekt mij dan misschien wat minder. Maar het zorgen voor iemand waar je zielsveel van houdt, lijkt mij fantastisch. Samen een prachtig bestaan opbouwen. Ik hoef geen leven vol feestjes (ook al vind ik dat soms wél leuk), of een mega interessante baan. ‘Huisje, boompje, beestje’ zal mij, denk ik, een stuk gelukkiger maken. Leven met iemand waarvan ik houd, een fijn huisje en misschien een lieve kat. Fijner kan ik haast niet wensen.

‘I wanna have his babies, I wanna wear his ring…’

Toen ik iemand een keer vertelde over mijn verlangen kreeg ik de vraag of ik wel dromen of ambities heb. Ik was wat verontwaardigd, natuurlijk heb ik een hoop dromen en ambities. Ik wil verder gaan met schrijven, mezelf ontwikkelen en er misschien ooit echt mijn werk van maken. Maar daarnaast droom ik er ook van om een burgerlijk maar fijn leven te hebben en voor iemand te kunnen zorgen. Zo raar is dat toch niet?

Misschien is het allemaal niet zo idyllisch als ik denk, maar dromen zijn er om naar toe te leven. Om naar te streven. Misschien veranderen in de loop van de jaren mijn dromen ook wel en wil ik helemaal niet een ‘Huisvrouw’ zijn. Ik zal het beleven. Drie oktober (iets meer dan een week voor mijn verjaardag) ga ik met mijn beste vriend naar het concert van Jay Brannan. Hopelijk zal ik dan het nummer dat zoveel met mij doet live horen.

Share this:

About Author

Wallflower

Hjalmar. 18. Wallflower. Enthousiast. Leergierig. Schrijver. “Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.”

 


8 Responses

 • Ellis

  Doe wat goed voelt en ga zeker door met schrijven, want je hebt talent!

 • mark de bruijn

  This blog is supurb and I’ll recommend to everyone in my surrounding! Keep up the good work!

 • Melissa

  Goed artikel, ga zo door

 • Niels

  Leef je leven zoals je wil, want uiteindelijk ben jij degene die dat moet doen. Niet iemand anders, maar jij. Leef het voor jezelf, niet voor een ander. Een ander zal de vreugde en de pijn die jij ervaart niet zo voelen zoals jij dat doet. Huisvrouw is dikke prima, toch?!

  Je bent lief!

 • Diana

  Volg je hart!
  (en ik volg jou; heerlijke blogs om te lezen!)

 • Arjan

  Je omschrijft heel duidelijk en perfect wat andere mogelijk voelen bij dit nummer. Ik herken me goed in het nummer maar zeker ook in het gevoel wat je omschrijft als je er naar luisterd.

  Ga zo door.. Je blog is leuk en herkenbaar om te lezen en hopelijk een steun voor hen die ‘de stap’ (nog) niet kunnen/durven of willen maken.

 • Floris

  Leuke foto’s!

 • Angelo

  Wat kan jij fantastisch een verhaal aan iemand overbrengen! Tis erg prettig lezen, ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>