12

okt

2014

Happy Birthday To Me

tussen

Vandaag is het 12 oktober 2014, achttien jaar geleden opende ik voor het eerst mijn ogen. Ik liet lucht mijn longen binnen gaan en begon écht met leven. Het was mijn start, mijn begin. Wie had toen ooit verwacht dat ik nu achttien jaar later volwassen zou zijn? Of nou ja, volwassen… de staat ziet mij nu als volwassen, of ik het echt ben blijft natuurlijk de grote vraag.

Nu ik een nieuwe mijlpaal bereikt heb, sluit ik mijn jeugd daadwerkelijk af. Dit voelt vreemd. Vroeger wilde ik altijd zijn zoals de mensen om mij heen, volwassen. Ik wilde meepraten met de ‘grote-mensen-gesprekken’ en serieus genomen worden. Nu is het vooral een dubbel gevoel. Ik kijk er nog steeds naar uit om ouder te worden, op de een of andere manier klinkt achttien nog steeds jong in mijn oren. Maar soms zou ik wel weer zo jong en onbezonnen willen zijn zoals vroeger, alles leek een stuk makkelijker. Ik realiseer mij nu pas dat ik echt afscheid moet nemen van mijn jeugd, die tijd zal ik nooit meer terug krijgen.

Forget the past, look forward to the future for the best things are yet to come.

birthday text png

Misschien overdrijf ik het ook wel gewoon een beetje, ik vind het namelijk ook ontzettend leuk dat ik achttien word. Ik mag gaan beginnen met mijn rijlessen, ik mag (weer) legaal aan de alcohol, eindelijk mag ik stemmen en nu word ik (door de staat) als volwassen gezien. Nu ben ik verantwoordelijk voor mijn eigen daden. Soms zeg ik weleens tegen vrienden of familie: “Straks ben ik een volwassen man.” Gewoon omdat het zo leuk klinkt, dan lachen zij mij uit en zeggen ze: “Misschien word jij wel nooit echt volwassen.”

Het jaar dat ik 17 was, was voor mij heel bijzonder. Ik heb veel geleerd en ben dankbaar voor alle dingen die ik gedaan heb. Er zijn zoveel nieuwe uitdagingen op mijn pad gekomen, die ik met beide handen heb aangepakt. Ik heb gemerkt dat dit mij ontzettend gelukkig maakte, hier zal ik zeker mee door gaan. Om geluk te creëren, moet ik dat zelf doen. Ik kan niet in een hoekje staan wachten totdat iemand mij gelukkig gaat maken. En dan nog, dan zou ik op hun geluk leven, niet op dat van mij.

The advantage of an older age is that you get many people to love.

Deze speciale dag ga ik vieren met de mensen waar ik het meest van houd, klein maar fijn. Mooier dan dit, kan ik het haast niet wensen.

18 jaar

Share this:

About Author

Wallflower

Hjalmar. 18. Wallflower. Enthousiast. Leergierig. Schrijver. “Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.”

 


5 Responses

 • Kim

  Van harte gefeliciteerd en maak er een mooie dag van! :)

 • Floris

  Yay! Gefeliciteerd lieverd xx

 • Neziya

  Ahh Gefeliciteerd nog! Zo leuk geschreven ook :D je bent nu een volwassen man xD

  Greeetzzz

  Neziya

 • Sophie

  Nog gefeliciteerd volgroeide volwassen man! ;p

 • Eilish

  Nog gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>