05

mei

2014

Gaydar

Als jonge, vrijgezelle homo werk ik naast school op koopavonden en zaterdagen achter de kassa. Dit is erg leuk om te doen. Ik hou me bezig met een hoop verschillende dingen, zoals spullen opruimen, mensen helpen afrekenen en koffie drinken. Véél koffie. Maar vooral speel ik bij de kassa een spelletje: ik keur de hele dag of mensen wél of niet gay zijn.

Bij sommigen ligt het er overduidelijk bovenop, bij andere zit het meer verborgen. Als een man of jongen mij intens en lang aankijkt weet ik het eigenlijk al zeker. Onlangs merkte ik dat ik elke zaterdag dezelfde jongen aan de kassa kreeg. Die jongen kocht elke zaterdag 4 verschillende kranten, wat mij de indruk gaf dat hij heel intelligent zou zijn. Welke jongen leest anders 4 kranten in het weekend? Ik bedacht dat ik hem graag beter zou willen leren kennen, want homo… Dat is hij zeker!

Very few people have the guts to come up to you and say, ‘Hey, are you gay?’

De eerstvolgende zaterdagochtend stopte ik een klein briefje in mijn zak, met daarop mijn nummer. Vastberaden dat ik bij het afrekenen van zijn kranten dat briefje onopvallend samen met het bonnetje in zijn plastic tasje zou doen, ging ik naar mijn werk. En inderdaad, daar was hij weer, met 4 verschillende kranten. Enorm zenuwachtig en met knikkende knieën vroeg ik of hij het bonnetje mee wilde…

Uiteindelijk kwam het erop neer dat ik mijn telefoonnummer nooit in zijn tasje heb gedaan. Ik had daar gewoon de ballen niet voor. Ik zou het immers zelf ook vervelend vinden om te merken dat een wildvreemde jongen mij ‘stiekem’ zijn nummer gaf. Overigens bleek later dat deze jongen in een horecagelegenheid werkt en daar elke zaterdag de kranten voor haalt. Via-via hoorde ik dan wel weer dat hij homo is. Had ik in ieder geval toch iéts goed.

Gaydar

Share this:

About Author

Wallflower

Hjalmar. 18. Wallflower. Enthousiast. Leergierig. Schrijver. “Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.”

 


3 Responses

 • Joes

  Haha, moet je wanneer je hem weer tegen komt als je niet achter de kassa zit met hem praten XD

 • Jacob

  Beste Hjalmar,

  Wat je beschrijft is zeker waar. Vooral als je net uit de kast bent zit je iedereen te checken of deze ook homo is. Gaaf om zulke herkenbare verhalen te lezen.

  Leuke blog en ga zo door.

 • Ivo

  Ook weer een erg herkenbaar verhaal.

  En je nummer geven kan ook spannend zijn! Tijdens mijn rondreis in Australië heb ik mijn nummer gegeven aan een steward op een binnenlandse vlucht.

  En… Hij nam toen nog contact met me op ook! Uiteindelijk is het niet tot een date gekomen omdat hij niet vaak in het deel van Australië was van waar ik op dat moment zat.

  Achteraf ben ik nog steeds wel een beetje verbaasd dat ik toen de moed had om het nummer op een papiertje te schrijven en bij het uitstappen aan hem te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>