23

mrt

2014

Gay Best Friend

Als je als 17-jarige jongen uit de kast komt, ben je opeens mateloos populair bij een bepaald soort meisjes. Het leuke is, je hoeft er helemaal niets voor te doen.

Van de week liep ik in de stad, toen er een oud klasgenoot op mij af kwam. Het was zo’n drie jaar geleden dat ik haar voor het laatst had gesproken. Het is het type meisje dat het hele jaar door Ugg’s draagt, kilo’s make-up op haar gezicht smeert en altijd te kleine shirtjes aanheeft. Oftewel: de natte droom van elke hetero puberjongen. ‘Wat hoor ik nou? Ben je uit de kast gekomen?’ Ik zei tegen haar dat dit inderdaad klopte. Dit nieuws gaat als een lopend vuurtje…

Ze gaf me een zogenaamde knuffel. Zo’n knuffel die niets betekent en vooral geen inhoud heeft. Zo’n knuffel waarbij je probeert elkaar zo min mogelijk aan te raken, en in feite net zo goed gewoon de lucht een knuffel kan geven. ‘Dan moeten we maar snel eens wat afspreken!’ Alleen omdat ik homo ben? Omdat ik geen bedreiging voor haar zou zijn? Omdat ik van vrouwelijke dingen zou houden? Want ze had immers al zo’n drie jaar geen aandacht aan mij besteed. Van haar hoorde ik geen ‘Oh, wat fijn voor je!’ of ‘Wat goed van je!’ Het enige wat uit haar mond kwam was puur uit eigen belang.

My sexuality is a part of me that I really like. But it’s not the totality of me.

Het was wel duidelijk, ze zocht een ‘Gay best friend’, maar dan heeft ze aan mij een verkeerde. Als ik iemands beste vriend ben, is dat om de persoon die ik ben en om wie de ander is. Geaardheid heeft daar helemaal niets mee te maken. Nee, ik wil geen lingerie met jou shoppen. Ik heb daar nu eenmaal geen verstand van, en het interesseert me ook niet. Nee, ik zal nooit doen alsof ik je vriendje ben. Dat heeft namelijk geen zin voor jou of mij. Oh, en waag het niet om mij aan één van je andere homovrienden te koppelen. Ik kan prima zélf leuke jongens uitzoeken. Ik koppel toch ook niet elke heterovriendin aan elke heterovriend?

Ik ben en blijf een persoon en ga graag met je om als ik je mag, maar niet alleen maar omdat je mijn seksuele voorkeur leuk vindt.

gbf

Share this:

About Author

Wallflower

Hjalmar. 18. Wallflower. Enthousiast. Leergierig. Schrijver. “Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.”

 


2 Responses

 • Maxine

  Stiekem toch wel benieuwd wie dat klasgenootje was…. Hahaha
  Super leuke blog hoor! Can’t wait till more ;)

 • Daphne

  Dat vond ik even jammer, de laatste blogpost. Jij schrijft ontzettend fijn en jouw blogposts lezen allemaal erg snel weg. Erg fijn.

  Dit klopt zo erg, ik hoor ontzettend vaak dat vriendinnen zeggen van: ik wil een gay best friend.
  Ik zelf heb er nooit zo bij stilgestaan en maakt mij ook niet zoveel uit. Misschien omdat ik zelf biseksueel ben? Ik weet het niet.

  Maar ik hoop op meerdere blogposts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>