15

aug

2014

De beste zomer van mijn leven [2014]

De zomer komt langzaam ten einde, volgende week gaat mijn school weer beginnen en moet ik dus weer hard aan het werk. Maar niet getreurd, ik kan met zekerheid zeggen dat dit de beste zomer van mijn leven was (tot dusver). Aan het begin van de zomer heb ik een blog [Life begins at the end of your comfort zone] geschreven, hierin vertel ik dat ik niet zo avontuurlijk ben en naar meer avontuur verlang. Met die insteek ben ik deze zomer in gegaan en wat heb ik een fijne zomer gehad.

Met mijn beste vriendin ben ik zes dagen naar het prachtige Brussel geweest. Omdat wij niks konden vinden hebben wij het last-minute geboekt. Dit was toch best wel even spannend, ik heb toch liever dat ik weet waar ik aan toe ben. Ondanks de spanning vooraf, heb ik hier een te gekke tijd gehad. We hebben mooie musea bezocht, winkeltjes bekeken en overheerlijk gegeten. Ik vond het heerlijk om gewoon door de stad heen te dwalen en te genieten van alle mooie plekken. De eerste dag zagen wij in de buurt van het hotel allemaal regenboogvlaggen, wij snapten dit niet en dachten dat er misschien een feest was. Wat bleek, ons hotel zat midden in dé homo wijk van Brussel. Toeval bestaat niet…

Deze zomer vond ik mijzelf, naast Brussel, steeds vaker in de grotere steden. Ik vind het heerlijk om bijvoorbeeld door een stad als Amsterdam te wandelen, ergens wat koffie drinken, mensen kijken en van het ‘stadse leven’ genieten. Het hoeft allemaal niet zo heel bijzonder, gewoon simpel. Het dorp waarin ik woon, heb ik denk ik een beetje ‘uit’. Hoe fijn ik het hier vaak ook vind, de nieuwe ervaringen zijn er hier niet meer voor mij. Ik moet nog een paar jaar wachten maar, ik geloof dat de stad mij meer te bieden heeft. Het biedt mij avontuur en nieuwe ervaringen. In een stad voel ik mij op mijn gemak en op mijn plek.

Every Summer has its own story!

Het is bijzonder om te zien hoeveel mensen ik alleen al deze zomer heb leren kennen. Soms op plekken waar ik het niet verwachtte. Al deze mensen accepteren mij zoals ik ben en laten mij mezelf zijn. Dit was de de eerste zomer waarin ik mensen heb leren kennen die de échte ‘ik’ gelijk te zien kregen. Ik leefde niet meer achter een gordijn, ik kon mijzelf zijn. De verhalen van al deze mensen hebben mij geïnspireerd om te doen wat ik wil met mijn leven. Dat ik doe waar ik gelukkig van word en mijn passie volg. Schrijven.

Ik heb deze zomer ook aardig wat spontane en leuke dingen gedaan. Zo ben ik naar de Gay Pride geweest en ben ik de dag met hele andere mensen geëindigd dan ik had verwacht. Soms had ik deze zomer hele spontane momenten waar ik ineens besloot om ergens naar toe te gaan en wat met iemand af te spreken. Ik merk dat ik wat makkelijker ben geworden, niet alles hoeft meer helemaal gepland te zijn. Risico’s zijn er om genomen te worden, al blijf ik wel altijd bedenken of het wel veilig is.

Misschien overdrijf ik het een beetje als ik zeg dat ik mezelf ontwikkeld heb deze zomer, maar daar geloof ik echt in. Bij elke nieuwe stap die ik zet groei ik. Ik ontwikkel mezelf en verander in de persoon die ik hoor te zijn. Ik ben gelukkig, zit lekker in mijn vel en kan de wereld aan. Zomer 2014, je was prachtig. Tot volgend jaar maar weer.

Amsterdam-Summer

Share this:

About Author

Wallflower

Hjalmar. 18. Wallflower. Enthousiast. Leergierig. Schrijver. “Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.”

 


7 Responses

 • Iebel

  Ik lees je blogs elke keer weer met veel plezier. Echt mooi geschreven Hjalmar!

 • Renée

  ik heb in 2 avonden en 1 ochtend nu al je blogs gelezen echt super mooi geschreven!
  x Renée

 • Martin Krieger

  “Al deze mensen accepteren mij zoals ik ben en laten mij mezelf zijn.” – Ik las dit en kreeg kippenvel. Dit is enorm herkenbaar! Ik was, vlak na mijn coming out, *kuch* 8 jaar geleden *kuch*, verbaasd dat mensen normaal tegen me deden. “Ik val op mannen en niemand doet raar tegen me… Pfff waarom heb ik achteraf dan zo lang gewacht…?”
  Mooi geschreven Hjalmar! Ik vind het FANTASTISCH om dit allemaal zo te lezen!
  Be proud!
  Martin

 • Friso

  Super vette blog heb je!

 • kenneth

  hoi, ik heb onlangs jou blog ontdenkt, en met veel plezier en appericiatie gelezen.
  ik zou zeggen; doe zo zeker verder
  groetjes kenneth

 • Ivo

  Ook hier weer zoveel herkenbaars. Sinds mijn coming out ben ik veel meer gaan ‘leven’.

  Niet alleen leer je mensen kennen die meteen jouw echte ‘ik’ leren kennen, maar ook heeft het mij ontroerd hoe positief en open sommige oude bekenden met de nieuwe ‘ik’ omgaan.

  Mijn mooiste voorbeeld hierin is afkomstig van mijn 82 jarige opa, die ik slechts een paar keer per jaar zie omdat hij ver weg woont. Bij één van de bezoeken vroeg hij eerst mijn broer naar zijn relatie en daarna op dezelfde luchtige wijze of ik een vriend had of al had gehad.

  In het gesprek zei mijn opa ook dat als ik een vriend heb, hij het leuk zou vinden als ik mijn vriend dan ook aan hem kom voorstellen als de relatie serieus wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>