30

jun

2014

Life begins at the end of your comfort zone

De afgelopen tijd ben ik er achter gekomen dat ik misschien niet zo avontuurlijk ben als dat ik zou willen zijn of had gehoopt. Het liefst zou ik spontaan avontuurlijke dingen doen, naar wilde feestjes gaan, reizen maken en spannende dingen beleven. Maar de realiteit laat zien dat ik al deze dingen eigenlijk niet doe. Ik ga ze eerder uit de weg dan dat ik ze echt op zoek.

Normaal spreek ik niet zo snel met een jongen af als ik hem nog niet ken. Mijn eerste angst bestaat er altijd uit dat ik bang ben dat hij misschien niet is wie hij zegt dat hij is. Sta ik daar ineens naast een oude vent, moet ik toch niet aan denken. Wanneer ik een jongen na vele gesprekken dan toch wel wil zien, spreek ik dit af. Dan zie ik alweer beren op mijn pad. Wat nou als het niet gezellig is? Dan zit ik daar. Stel dat hij dingen bij mij probeert te doen, die ik eigenlijk niet wil. Maar aan de andere kant, wat kan er nou fout gaan als je 17 bent? Misschien zoek ik zelf ook wel gewoon naar manieren om onder dingen uit te komen. Dan neem ik geen risico en kan er niks fout gaan.

Omdat ik het gevoel heb dat dit me misschien belemmert wil ik graag op zoek naar de avontuurlijkheid in mij. Ik ga mezelf uitdagen om nieuwe dingen te doen, die ik normaal minder snel zou doen. Ik ga risico’s nemen en zien wat de gevolgen zijn, positief of negatief. Ik mag dan wel niet zo avontuurlijk zijn aangelegd, dat betekent niet dat ik geen avontuurlijke dingen mee kan maken. Daarom ga ik mezelf uitdagen deze zomer nieuwe dingen te doen, dingen die ik eigenlijk toch wel heel erg spannend vind. Zo ga ik deze zomer voor het eerst alleen op vakantie met een goede vriendin, omdat dit alles heel duur is voor een arme scholier zoals ik, gaan wij een last-minute vakantie boeken. Ik vind het lastig dat ik niet weet waar ik aan toe ben, maar zo haal ik mezelf uit mijn comfort zone en beleef ik nieuwe dingen waar ik van zal leren.

Ik ga minder snel ‘nee’ zeggen op uitnodigingen of voorstellen van anderen, in plaats daarvan zeg ik sneller ‘Ja graag, dat lijkt me heel erg leuk.’ Misschien zal dit mij nieuwe verhalen en ervaringen geven, een manier om verder te groeien in wie ik ben. Misschien kan ik beter spijt hebben van iets dat ik wél heb gedaan, dan van iets wat ik niet heb gedaan. In plaats van het leven vanaf de zijlijn te bekijken, wil ik het zelf ervaren. Zoals het bedoeld is.

life-begins-at-the-end-of-your-comfort-zone

Share this:

About Author

Wallflower

Hjalmar. 18. Wallflower. Enthousiast. Leergierig. Schrijver. “Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.”

 


4 Responses

 • Floris

  Inderdaad, beter spijt hebben van wat je hebt gedaan. Want dan kan je het de volgende keer beter doen. Spijt hebben van iets wat je niet hebt gedaan blijft vreten. En voor de rest weet je hoe ik er over denk, JUST DO IT!

 • Linda de Munck

  Goh, je zou het misschien niet zeggen maar ik doe ook heel veel dingen niet omdat ik het eng of spannend vind. Daten bijvoorbeeld.. Nog nooit gedaan! Wel mensen van internet ontmoet maar 1 op 1 daten lijkt me gewoon dood eng. Vaak denk ik ook wel ‘gewoon doen’. Maar toch erg lastig hoor..

  • Wallflower

   Ontzettend bedankt voor het lezen van mijn blog. Betekent een hoop voor mij. Maar je hebt volkomen gelijk. Zomaar met iemand op date gaan blijft eng! Nog veel succes met je dagelijkse vlogs, ik zal ze zeker blijven volgen.

 • Rosalie

  Ik zag je net voorbij komen in Linda’s vlog en ben toen gelijk een kijkje gaan nemen op je blog. Je schrijft echt ontzettend leuk en inspirerend! Ik vind het heel grappig om te merken dat je bij bepaalde dingen dezelfde dingen denkt en voelt als ik. Bij dit artikel merkte ik dat bijvoorbeeld heel erg. Ik ben best verlegen als ik iemand net leer kennen en ik ben vaak bang om stomme dingen te doen of mezelf voor schut te zetten. De laatste tijd lukt het me al meer om me hier overheen te zetten, maar het kost me wel moeite. Met dit artikel heb je me weer wat meer ‘motivatie’ gegeven om meer uit mijn comfort zone te durven stappen en meer nieuwe dingen aan te gaan. Dank je wel :) liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>